Friday, 15 July 2016

REVIEW: ST. IVES. GREEN TEA SCRUB


Hi.

Pernah tak muka kau dipenuhi dengan blackheads yang tak reti-reti nak hilang, sampai kau emo sendiri ?

Pernah tak muka kau merah-merah tak beragak sampai ramai orang tegur ? (biasa la, ramai orang yang terlampau prihatin ni hewhew).

Haa, kalau pernah korang semua kena beli/cuba St. Ives. Green Tea Scrub ni.





Biasanya aku dok guna scrub yang apricot tu je. Tapi memandangkan sejak akhir-akhir ni muka penuh blackheads *nangis bucu katil, beli je la yang green tea ni walaupun tak pernah cuba pakai pun.


Takpe la, usaha mana la tau kan. Nak buat cara tradisional pakai telur putih bagai tak mampu (lebih kepada malas sebenarnya).
Lagi pun rasa sayang pulak nak bazirkan telur. Masak lepastu makan sedap gak, tak gitu ?


Setiap kali cuci muka, aku gigihkan jugak genyeh-genyeh scrub green tea ni di seluruh muka.
Hasilnya, alhamdulillah pakai sehari je semua blackheads tu hilang terus!
Merah-merah dekat muka (next entry nanti aku cerita kenapa), pun tahan. Yayy.


Malas sembang panjang-panjang, bagi aku semua gegirls harus ada scrub ni. Muka pun lembut je, rasa macam baru lepas sapu kertas pasir hahaha.

Harga tak ingat tapi boleh beli dekat Watsons murah je.


St. Ives. Green Tea Scrub; 5/5



15 comments :

  1. wowww nak try jugakkkk tapi i selalu tenyeh dgn serbuk green tea. serbuk ke hampas org panggil idk TT__TT

    ReplyDelete
  2. skrg ni mmg tgh cari scrub muka sbb scrub yg sebelum ni tak berapa nak bgs sgt. watson kan? haha nak beli gak

    ReplyDelete
  3. OK THANK U SO MUCH NINA HEHE
    MCM MALAS NK TRY SBB SETIA DGN APRICOT IHIHI.

    QILA BENCI BLACKHEADS T_T
    penat la keluarkan tiap2 minggu hahahah

    ReplyDelete
  4. wahhh menarik nie. BV takdak scrub :D
    so kalau pergi watson/guardian terjumpa nie mesti nak beli :3
    thanks ya atas info nie :)

    ReplyDelete
  5. Ooo bgus juga eh scrub ni..
    Sy guna loreal je so far ok je gunaa..

    ReplyDelete
  6. thanks review! saya pun bnyk blackheads ni, mcm xleh hilang je T__T

    ReplyDelete
  7. Macam best je ! Bolehla try ni nanti. Kak moi rimas dok nengok blackhead kat hidung ni. Menyampah lak haha

    ReplyDelete
  8. Hi. .. blogwalking here .. =)

    Btw, i pun suka St. Ives punya product. Last time my cousin pakai apricot scrub, dari banyak jerawat terus hilang. I ingat dia pakai produk ape. And i pun pakai St.Ives. Memang best.

    nice review..
    Take care .

    xoxo

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. will definitely give it a try. thanks review! :D

    ReplyDelete
  11. Akak pakai yang apricot juga sebelum ni. Tal pernah try lagi yang green tea ni.

    ReplyDelete
  12. Akak pernah try gak yang apricot. Tapi belum pernah lagi cuba yang green tea ni.

    ReplyDelete
  13. Selama ni pakai apricot jugak. I need this! Thanks for the review.

    ReplyDelete
  14. Apa beza scrub apricot dgn green tea?

    ReplyDelete