Wednesday, 23 December 2015

Segmen Review by Nina



Assalamualaikum :)


Kali ni nak buat segmen review blog; nak buat yang gempak gempak takut tak sempat nak pos kan hadiah sebab sem baru dah tak lama.


Segmen ni memang random sebab nina ni memang sejenis makhluk yang sesuka hati dia je HAHAHA.






Okay, segmen ni simple je. Korang tak payah susah susah nak buat entry baru tentang segmen ni. Hanya perlu jawab dengan seikhlas mungkin di comment gittew.


Cara-cara :


1. Describe korang punya blog in 3 words.

2. Nyatakan sebab kenapa blog korang patut di review.




Segmen ini akan berakhir bila aku umumkan tutup yakni sesuka hati aku kekeke. Sebagai hadiah, blog pemenang akan di review dan dimasukkan dalam bloglist blog ni.


Agak-agak ada tak yang nak join ?


Bye :)

41 comments :

  1. Macam best je segmen camni! Nak join lah! Hahaha

    1. Pinky (of course HAHA) , Personal , Boring (lol)

    2. Blog fiqa perlu di-review sebab... nak jugak rasa di-review. sebelum ni tak pernah ada orang review blog i hahaha. i'm so sad. nak tahu jugak apa pendapat orang terhadap blog fieyqa, sebab setiap orang pendapat mesti berbeza kan? kalau boleh review yg paling ikhlas lah. tak nak review pun takpe, saja je nak join ninaaa hahahahaha -.-

    Much lovessss :p

    ReplyDelete
  2. Nina, I've got your message and I'm sign in too.

    1. Describe my blog in 3 words.
    Simple, personal, sanctuary.

    2. Kenapa blog aku patut di review?
    Well, sebab sekali sekala nak jugak merasa macam retis, ada orang nak reviewkan blog i yang awesome itu (tolonglah jangan perasan sangat). Hahahaha. Gurau je. Sebab ni for the first time I've join this kind of thing, so teringin jugaklah nak tahu macam mana nina review blog gua :D

    ReplyDelete
  3. Thanks nina invite zie join segmen ni hehe . Suka betul menjawab soalan ni haha .

    1. Describe korang punya blog in 3 words.
    :- Luahan , Bebelan dan Meroyan

    2. Nyatakan sebab kenapa blog korang patut di review.
    :- Sebab blog zie lebih pada luahan perasaan and experience yang zie ada about life , really think it will helps a lot of girls out there in life . And more to bebel yang comel , jarang ada orang membebel secomel zie hahaha and yeah , sebab zie new blogger , so nak other blogger kenal zie and singgah ke blog zie :)

    ReplyDelete
  4. Nanti akak join ya, Nina. *tengah sibuk kemas barang sekarang*

    ReplyDelete
  5. Hai nina :D Thanks sebab jemput untuk join segmen ni :)
    1. Describe korang punya blog in 3 words.
    -> simple, personal, royal (kaitannya sebab warna kuning-keemasan hehe)

    2. Nyatakan sebab kenapa blog korang patut di review.
    -> Okey, Ashken rasa blog Ashken perlu di-review sebab blog Ashken tak ramai lagi followers (well siapa je taknak followers banyak kan haha lol). So, dengan cara inilah boleh naikkan lagi pengunjung dalam blog Ashken.

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum,, nik dapat jemputan daripada nina :)

    Orait,in 3 words,
    CHESS, RUSIA, BLACKnWHITE

    Kenapa kena singgah blog nik?
    Heheh :3 kena la sebab blog nik ni lain banyak daripada blog orang lain..bukan lain sikit. so apa yang lain nya?? haa, meh la singgah dulu..heheh, nampak permainan dia kat situ..oklah, korg kena la singgah blog nik sbb blog nik menarik dan nik rajin blogwalking blog orang lain pulak(tu kawan nik la yang cakap, tapi nik rasa macam tu jugak xP) hahaha xD

    ReplyDelete
  7. Jawapan ecah. Aip tapi tertiba lak debor haha!!

    1. Describe korang punya blog in 3 words.
    - Childish
    - Manja
    - Menawan

    *Joke saja * Lari jawab soalan nina kedua ^_^

    2. Nyatakan sebab kenapa blog korang patut di review

    Sebab apa perlu blog ecah kena review. Mungkin sebab nina tak pernah lagi review blog ecah kot. Hikhokhikhok!

    Okay dah habis jawab...Sekian nina comel ~~ :P

    ReplyDelete
  8. CUTE , PINK , PERSONAL .

    sbb perlu d review , ermm .. sbb yana nak org tahu kewujudan blog yana , nak dapat ramai kawan , nak knai dgn blogger2 lain tpi tak tahu mna nak carik dorang , so harap dgn reiew dripada nina dapat la yana knai dgn blogger2 baru .. sekiannnn ^___^

    ReplyDelete
  9. CUTE , PINK , PERSONAL .

    sbb perlu d review , ermm .. sbb yana nak org tahu kewujudan blog yana , nak dapat ramai kawan , nak knai dgn blogger2 lain tpi tak tahu mna nak carik dorang , so harap dgn reiew dripada nina dapat la yana knai dgn blogger2 baru .. sekiannnn ^___^

    ReplyDelete
  10. Hai. Saya join segmen awk :D
    1. Describe korang punya blog in 3 words.
    tenang,simple,magic. hahah

    2. Nyatakan sebab kenapa blog korang patut di review.
    Ya, patut direview sebab nak tambah views dan followers. hikhik. dan nak kenal dengan rakan-rakan blogger :) Secara tidak langsung boleh mengeratkan silaturrahim. Dan baca entry yang mai post. huhuk

    ReplyDelete
  11. Hi nina! Thanks sebab invite for segment ni :D

    1. Describe korang punya blog in 3 words.
    Pinkylicious, personal and simple

    2. Nyatakan sebab kenapa blog korang patut di review.
    kenapa eh? haha sab baru je active berblogging dari lamunan yg entah berfaedah and siapa je taknak followers and readers yg banyak ye dok? dah berabad *padahal 3 tahun lepas, tak pernah lagi orang review blog sab em penat je edit-edit hahah. so nak merasa lah jugak rupa blog dimata orang. nak mengharapkan kawan? kawan makan padi. dengan cara ni bolehlah sab ber-bw blog and kenal bloggers lain. jadi tunggu apa lagi semua orang cepat singgah blog sab!! heheh gurau jep ;)

    ReplyDelete
  12. Nak join!

    1. Personal, Blogging, Parenting
    2. Blogwalking, berkenalan, share knowledge, increase traffic

    ReplyDelete
  13. Salam alaik! Syukran jemput ana join :)

    1. Describe korang punya blog in 3 words.
    - Dunia wa akhirah, ummah, islamik

    2. Nyatakan sebab kenapa blog korang patut di review.
    - Ana baru tukar design blog. So, still banyak benda yang kena diperbaiki. At least, kalau direview, mungkin orang boleh bagitau kita dekat mana kekurangan blog kita. Sebab pandangan kita tak sama dengan pandangan orang lain. Jadi memang sesuai sangat kalau kena review. And sebab yang lain, bila kita direview mesti ada blogger yang lain komen juga. Mungkin diaorang pun boleh bagi idea yang bernas. Kita pun boleh kenal blogger lain juga :)

    ReplyDelete
  14. terima kasih akak sebab datang jemput saya untuk join! hehe :D

    1. describe my blog in 3 words? valor, pastel, simplicity. heheh, actually saya lebih suka something yang lebih simple dan tak memeningkan, maksud saya, saya hias blog saya sesimple yang boleh supaya saya tak pening waktu nak edit nanti. tema blog saya ialah warna pastel, so far yang boleh dilihat ialah soft grey dan soft pink. Dan, blog saya tu merupakan medan meluahkan perasaan semata-mata. Insya-Allah, kalau saya ada pengetahuan lebih saya akan cuba kongsi di blog saya :) saya memang berhajat nak jadikan blog saya sebagai satu tempat perkongsian daripada jadi diari selama-lamanya.

    2. kenapa blog saya perlu direview? pertama, dari sudut design, saya berminat nak tahu pandangan ikhlas daripada akak tentang susun atur blog saya. frankly speaking, saya lebih sukakan blog akak sebab akak lebih menepati tema simple yang saya mahu. mula-mula, memang saya tak nak letak apa-apa background pun dekat blog saya, biarkan putih semata-mata, tetapi saya tengok blog saya jadi agak janggal. jadi saya letakkan background soft grey stripes sebagai background. tetapi, blog akak tak nampak janggal pun walaupun akak tak letak background. itu yang saya suka. jadi saya harap kalau ada apa-apa yang boleh saya baiki, akak akan inform kepada saya :D

    kedua, saya nak belajar macam mana nak review blog. saya dah lama berhajat untuk menjadi seorang reviewer, tapi selalu tak ada kesempatan untuk join segmen blog review sebab saya jarang online bulan-bulan yang lepas sebab saya ada SPM :) saya memang teringin nak anjurkan segmen atau contest yang melibatkan kekemasan blog tetapi tengoklah, masa tak mengizinkan lagi. sebab tu saya bercadang untuk belajar dulu macam mana nak review blog dengan cara melibatkan diri dulu dengan segmen-segmen macam ni.

    jadi, setakat tu ulasan yang boleh saya bagi :) terima kasih sangat-sangat sebab berikan saya peluang untuk join! XD

    ReplyDelete
  15. Sya join :'DDD
    1. simple, awesome, grey.
    2. saya nak jugak merasa di'review'. nak tau komen org pasal blog kita , tak delah rasa macam syok sendighi.

    sekian , وبالله التوفيق والهداية wassalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh . ma'assalamah .

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. nak tukar sorry :'))
      1. simple, awesome, mint

      Delete
  16. nak join jugak :)

    1. describe ur blog in 3 words.

    - my life
    - my everything (eh?)
    - personal blog

    2. sbb blog perlu direview.

    - cause you have to nina. hahaha sebab nak minta pandangan dari bloggers lain dari sudut design blog and other stuff. lagipun blog kite dah lama tak direview so thats why nak direview ni hah hehe

    ReplyDelete
  17. tq nina invite ^^

    1. Describe korang punya blog in 3 words.

    -Simple
    -Pinkish
    -Mesra alam >.<

    2. Nyatakan sebab kenapa blog korang patut di review.


    -Saya nk tahu gak pendapt org lain tentang blog saya.>.< harap sudi review blog saya nak sgt jawapan ttg blog saya ni,blh saya tahu kekelemahan saya dekt mana dan saya akn cuba prbaikinya :P

    ReplyDelete
  18. 1. Describe korang punya blog in 3 words.
    simple, kemas, plain

    2. Nyatakan sebab kenapa blog korang patut di review.
    Saya share macam-macam ilmu berguna kat blog saya ni dengan harapan pembaca-pembaca blog saya akan mendapat 'sesuatu' dari blog saya. saya bukan sekadar share lifestory saya je, tapi ada ilmu dunia akhirat dengan harapan ianya boleh jadi saham saya kat akhirat nanti dan juga inshaAllah bermanfaat kepada semua. Kalau kak nina review blog saya, inshaAllah LEBIH RAMAI yang akan mendapat manfaat termasuk kak nina sendiri :) TQ

    ReplyDelete
  19. 1. Describe korang punya blog in 3 words.
    - Comel
    - Tenang
    - Relax

    2. Nyatakan sebab kenapa blog korang patut di review.
    First of all, siapa taknak blog dia direview oleh blogger2 yang sudah dikenali ramai. Rugi la kalauada yang taknak. And alasan yang Sab guna dari dulu lagi ialah, Sab nak blog Sab lebih berkembang dan dikenali oleh ramai orang ^_^

    ReplyDelete
  20. JOin sebab rasa macam best. Hahahahaha

    1. Describe korang punya blog in 3 words.
    -Menyedihkan
    -Childish
    -Boring
    2. Nyatakan sebab kenapa blog korang patut di review.
    -Sebab kat blog ni je orang lain boleh rasa tak malu terhadap diri sendiri sebab ada orang (me) perangai lagi teruk dari orang lain. Hahahahahahaahahah dan kedua sebab boleh kenal ramai orang dan yang ketiga i'd like to make my entries jadi berguna kepada orang lain :D

    Okay dahhh XD XD

    ReplyDelete
  21. hai, nak join, nak join

    1. Diverse, ilmu, simple

    2. Blog sya patut di review sebab sya nak kongsi ilmu tntg mcm2 benda dgn lebih ramai orang melalui segmen ni. dgn sikit perkara baik yg sya kongsi, boleh jd ilmu baru utk org lain. =D. ergh, skema btol ayat. hehe. boleh share pendapat jgk tntg blog sya. Peace~~~


    tq

    ReplyDelete
  22. Shawal join eh? ^^

    1- Blogku Bukan Innocent

    2- Blog saya patut direview sebab nak kenal lebih ramai blogger di luar sana yang shawal tak kenal or tak penah dengar.. Next, sebab saja je?. Hence, saje support Nina selaku penganjur segmen.. ^^

    3- Link blog : http://akubukaninnocent.blogspot.com/

    tq.. :)

    ReplyDelete
  23. 1. I am a Rebel :P
    2. Tak ada sebab, saja suka2..hahah

    ReplyDelete
  24. 1. -simple sebab nak relax je tengok
    -just express everything wht i want
    -kpop theme haha

    2. i just want other's review

    tq invite :))

    ReplyDelete
  25. 1. Describe korang punya blog in 3 words.
    Simple- ada beauty info- menarik

    2. Nyatakan sebab kenapa blog korang patut di review.
    sebabnya siapa yang ada skin problem boleh jumpa penyelesaian kat blog saya..
    Insya Allah :) btw done joined !
    haa ada whitening tips ? jom komen kat
    http://akuadakisah.blogspot.my/2015/12/give-me-your-whitening-tips.html

    ReplyDelete
  26. Q.1) Describe korang punya blog in 3 words.
    A) Senang nak stalk

    Q.2) Nyatakan sebab kenapa blog korang patut di review.
    Sebab saya nak tahu presepsi awak terhdp blog saya...and setiap tahun ada contest pemberian hadiah kpd followers! ^_^

    ReplyDelete
  27. hye,thanks sebab jemput.....

    1. Describe korang punya blog in 3 words.
    :friendly,simple,.....cool hehehe
    2. Nyatakan sebab kenapa blog korang patut di review.
    :sebab......saya pun nak rasa macama mana kena riview..heheheheh :D
    That's all.TQ

    ReplyDelete
  28. Salam maulidur Rasul

    1. simple, vintage, cutey
    2. - sebab blog saya comey sangat. kalau tengok surely rasa macam nak makan gula kapas, nyam nyam nyam hehehe *perasannya*

    ReplyDelete
  29. Segmen ni masih dibuka eh? Hihi nak join.

    1/ three words; my life stories

    2/sebab apa kena review? sebab blog saya ohsem? ok perasan jap, takde sebab tertentu just it will be an honor for me if you would like to review my blog *cewah jawapan taknak kalah. huhu

    thanks sebab jemput saya join segmen ni :D

    ReplyDelete
  30. Untuk pertama, thankyou bagi jemputan untuk join contest.
    Walau simple tapi mampu memikat hati kecil ini.
    Walau sibuk untuk sem baru masih sempatkan diri untuk tambat hati pembaca, well that such a good idea to all the blogger,
    thanks again ;)

    1. Describe korang punya blog in 3 words.
    -puisi, memori, kehidupan

    2. Nyatakan sebab kenapa blog korang patut di review.
    -Sebab terpenting; masih baru dalam dunia blog-ing, masih dalam peringkat anak-anak gituw. Pembaca blog yang meningkat tu penting untuk membuatkan si tuan punya blog happy teruja, hihi.
    -punya jutaan patah kata yang dikarang menjadi puisi melalui tulisan tangan, tidak dilupa melalui taipan laju papan kekunci.
    -tak menjamin tapi mungkin mampu membuat para pembaca tertambat atau tenang dengan patah kata di lamanku.
    -masih baru, ingin punya pembaca setia supaya menaikkan semangat, hee.

    Maaf jika bahasa susah untuk difahami.
    Semoga sukses selalu nina!

    ReplyDelete
  31. Hai kak nina! Wowowow thank u for inviting Ina. Dah lama blog Ina tak de sape nak review hahaha *ni lah sebab kenapa blog Ina kene direview oleh kak nina

    1. pink white simple
    2. okay seperti yg ina nyatakan kat atas, blog ina dah lama gila berkurun tak de sorang pun sudi nak review, sebab tu ina rasa blog ina kene direview :p btw, kalau ina direview, mesti ina akan jadi lebih bersemangat sebelum ina melangkah balik ke alam persekolahan dengan kata-kata pujian wangi kak nina heheheh (ayat tak leh cover langsung)

    hehehhehe
    ina harap sangat kak nina blog ina untuk direview!! :* thanks kak nina :D

    ReplyDelete
  32. 1. Describe korang punya blog in 3 words.
    Stylish , Simple and Sexy

    2. Nyatakan sebab kenapa blog korang patut di review.
    Blog saya sangat menekan konsept yg simple but nice mata memandang. Tak berat dan nak kata blog opi banyak info berguna... tak jugak. hahahaha. inshaAllah opi akan kongsikan ilmu2 yg berfaedah untuk pembaca2 yg lain utk melawat blog opi :) Jemputla singgah my blog.

    ReplyDelete
  33. thnks terjah blog invite utk segmen ni..
    ok.. jawapan utk soalan soalan tu:

    1. 3 Words for my blog:

    -random
    -architecture
    -simple

    2. Why should be view?
    -all stories based on my lifestyle. Random brain. hihi.
    -sometimes talk about architecture course..(beginner lagi)
    -baru tukar design! haa itu yang penting
    -and byk resepi.. mana yang nak tau resepi sesedap, meh la jenguk sini =D

    ReplyDelete
  34. saya join yaa..

    describe?
    slumber,islamic,idealogi


    kenapa patut di review?
    sebab memang pautut pun haha..maaf gurau2 manja yaa..sebab saya tidak pernah di review so,harap cik nina yang baik hati lagi penyayang ini buat lah review yaa..

    lagi pun saya pun nak tahu jugak apa yang akan di review jika blog saya di review kan?haha

    ReplyDelete
  35. Kita trylah! Hehe

    1. Describe korang punya blog in 3 words.
    Simple. Cheerful. Kemas.

    2. Nyatakan sebab kenapa blog korang patut di review.
    Haha, sbb saya baru je ubah rupa blog tu sempena new year! >< So, nak tau jugaklah komen dari blogger lainkan ;D Saya cuba utk buat blog tu nampak simple tapi matang. Tak nampak suram dan insyaAllah cheerful je :D Btw, mana tau bila di-review oleh Sis Nina, ramai yg teringin nak pergi tgk and bw! Lagi-2 kalau ada yg tertarik utk follow! Hoho. Boleh tambah lagi ramai kenalan! ;) That's all maybe. Thank you Sis! ;)

    ReplyDelete
  36. Assalamualaikum.. terima kasih ye nina sbb invite kite..sori lambat pulak
    1. Describe my blog in 3 words?
    - rase2nye, purple,simple and peaceful...ceh wah damai la sgt..hehe

    2. Kenapa nk org review blog sy??
    - sebenarnya, sy buat blog just saje2 jee..bukan nak harap apa2 pon.. sebab sy hanya post ape yang sy nak je dlm blog tu..hehe
    oklah, sy try jawab soalan, blog sy perlu di review kerana sy nak menambah followers dan sy memang suka blogwalking orang balik..dan biasanya kalau dah BW orang, sy mesti follow.. betul ke jawapan tu ek??

    Maaflah ye kalau tak jawab soalan.. GoodLuck NiNa :)

    ReplyDelete
  37. saya join! saya join!
    1. Describe korang punya blog in 3 words.
    -simple mimple :') , tempat menggila (curhat dan bisnes lah sgt) , tempat cuci mata (psstt .. yg ni saya mengarut)

    2. Nyatakan sebab kenapa blog korang patut di review.
    -ha? saya pun tak tahulah sebab apa XD saya buat blog untuk suka ria tapi bebaru ni saya buat bisnes online (nak maju, so mula dari bawah la konon. hehe) kalau kena review mungkin insyaAllah adalah pengunjung online bisnes saya (ehem, saya bisnes kat IG sebenarnya. hehe)

    okay, jawapan saya bnyak mengarut sikit. maafkan saya XD GOOD LUCK DAN TERIMA KASIH

    ReplyDelete
  38. 1. TOO LAME TO DESCRIBE ((omg , it's 4 words. huhu ))

    2. sebab kalau nina dah tersuka tanpa sengaja blog i boleh confess masa review blog saya nanti . hahahahahaha . up to owner la nak pilih blog liyana atau tak . iredho ipasrah . hiks . goodluck ya :D

    The Talking Diary

    ReplyDelete
  39. Assalammualaikum dan hello. nak kopi ke nak milo.. Jalan jalan cari pasal. so, nbla nak cari pasal dengan nina. Hoho..Dah terlajak 'laris' blogwalking.. Nbla nak try nasib jugak lah. Mana tahu kena kecepekk.. kat dahi nbla.. Hohikhok..
    1) Baby bluee , simple but nice , ayat gelong dan wow, terlalu byk merepek (serius byk melalut ,hokhik)

    2) Sejak nbla jejak kaki di bumi Blogger, takpernah merasa review.ingat produk je ad review rupanya blog pun ada. wah wah. kelas kau nina. hoho.. nbla suka blogwalking, dan suka baca entri yang menggila.. sebab otak nbla memang gila masuk air keluar wap air. aceyhh sains pulak aku.. nak jujur nih.. blog nbla warna pelangi, boleh lepak... nanti maih lah blog nbla nah.. boleh pekena kopi ka teh ka.. hahaha. haa sudah.. nina la nih suh taip sgt. nbla kalau taip susah nak berhnti. torpedo keyboard pulak.. haha. k lah.. kirim salam kat hati nina.. mana tau bole jdi kawan seblogger.. nnti nbla nak tubuhkan kelab blogger di wassap.. kalau nak, email nbla k.. byee nina.. *goreng cokodok sambil lambai kat nina* Assalammualaikum.. ^_^

    ReplyDelete