Thursday, 24 December 2015

Questions from F & F


Assalamualaikum :)

& salam petang Khamis gais :)

Kali ni nak jawab soalan soalan dari Farzana & Fadh. Thanks sebab sudi tag blog yang tak seberapa ni.



1. " Anda suka blogging tak ? Kenapa ? "

- Gilaaaaaa tak suka kekeke. of course la suka sebab dapat jumpa/kenal ramai blogger hebat hebat pastu dapat kongsi cerita dengan orang lain walaupun mostly cerita nina merepek je lebih T___T.
Lagi pun nina memang suka menulis ( dalam entry ni ada cerita ), so blogging ni lebih kurang lepas gian nak menulis la :p




2. " Pendapat tentang orang yang mintak follow back, tapi dia tak follow pun blog awak ? "

- Tak kisah. kot. Ntah HAHAHAHA. nina mengaku kalau dulu awal awal blogging memang gilakan followers. Niat memang salah dari awal aipp aipp.. Tapi sekarang dah tak peduli dah benda gini. " Kiranya kalau kau nak, kau follow ; kalau tanak follow takpe. Tak nak paksa paksa, kang tak ikhlas pulak giteww ".




3. " Hadiah yang di idamkan ? "

- Calon suami maybe ? Kahkahkah okay melawak. Buat masa ni takde kot. nina perasan gak bila kita makin tua ni, ( makin tua okay HAHAHAHA ) macam tak nak pape sangat pun ; yang penting orang sekeliling nina happy. tapi kalau ada yang ada nak bagi maybe books la kot. bcs nina hantu buku luls.




4. " Pandangan tentang blog Farzana "






- Simple. tapi still kemas. Tak semak sebab takdak widget widget sangat. so, basically semua okay je bagi nina :)




5. " Website yang jual beauty product ? "

- Hermo. bcs Hermo memang terbaik bagi nina la, kalau orang lain tak tau la hehehe. boleh baca lebih lagi dekat sini, okay ?




6. " Haiwan yang ditakuti ? "

- Monyet. Seriously, dulu tak pernah pikir pun akan takut dengan monyet ni. alahhh monyet je pun, takdak hal la, hmmm kemain. Sekali kena kejar, gelabah tak ingat dunia gak hahaha. tapi takut takut pun bagi nina monyet ni comel tau ( idk why maybe senyuman dia tu kot menggoda kekeke ).




awwww, tergoda iolss :p



7. " Suka bergambar tak ? "

- Tak suka. bcs nina selalu nampak pelik dalam gambar hahaha. tapi bila dah datang mood bergambar 10 keping gambar pun tak cukup luls.




8. " Describe diri korang. "

- Simple, yang pasti tak hipster langsung. Kalau boleh pegi mall pun pakai selipar jepun kekeke. Tak suka tempat bising/ramai orang sebab nanti mudah rimas. Paling penting awkward hahaha, tapi bila dah selesa dengan seseorang memang boleh bercakap tanpa berhenti henti.




9. " Sejarah wujudnya blog "

- Blog ni dibuat masa sekolah dulu. Time tu tak pikir panjang, nak glemer je haha. So, dalam kepala dok pikir kalau kau ada blog, kau famous la nanti. dasar hingusan betul. Maka terhasil la blog ni.




10. " Komen tentang blog Fadh. "






- Background biru lembut berombak rindu membuatkan sejuk mata memandang ecewahh. Pastu header simple tapi lawa. Blog pun kemas rapi je.



* sebenarnya ni aku gabungkan soalan dari Farzana dengan Fadh. sorry korang bcs tak dapat nak jawab semua :'(

btw jemput join segmen review aku ni tau.

Bye :)

8 comments :

  1. you've been tagged :)

    http://messarah.blogspot.my/2015/12/9-questions-for-list-of-bloggerss.html

    ReplyDelete
  2. Hahahaha. Thank you jawab sis! ;) Heeeee

    ReplyDelete
  3. Hik3.. monyet tu kalau dah mengamuk menyeramkan tahu!

    ReplyDelete
  4. hehehe qila pun buat blog dr sekolah ihihi

    ReplyDelete
  5. Samalah kita. Tak kisah pun kalau orang nak follow blog kita ke tak.

    ReplyDelete
  6. monyet ni suka kejar org.. seram

    ReplyDelete