Tuesday, 15 December 2015

14 December


Assalamualaikum.

Salam pagi Selasa gais.

Sejak cuti lama ni hari pun dah tak berapa nak ingat hari apa, teruk betul nina sorang ni haishh.



Semalam result sem 3 lepas dah keluar sebab tu kemain letak tajuk 14 December tu senang nanti next sem nak tengok balik. Rasa muda belia seawal 15 tahun bila result keluar seiring sejalan dengan adik adik PT3 ni kahkah.



Tahniah yang bagi dapat result gempak tu. Bagi yang result biasa biasa tu jangan sedih, perjuangan korang masih panjang lagi. Spm nanti tebus balik, okay ? *Akak nina ni pun dulu result cukup cukup makan je dik hahaha.



Okay sambung balik cerita result aku. Sebenarnya tunggu dari hari sebelum nya lagi bila la result ni nak keluar kan. Nervous tu tak payah cerita la, nak berdiri pun tak berapa stabil dah sebab takut. Okay takpe, tengok gegar vaganza akhir dulu (*padahal tak pernah pernah tengok luls ) sebab tak nak bagi nervous sangat.



Tunggu punya tunggu tak keluar keluar maybe pagi esok la kot so, takpe la pegi tido dulu. Lepas semayang subuh esok tu terus check wehh gelojoh gila hahaha.
Jujur sem lepas ni aku memang tak confident langsung.  Sebab ada satu subjek ni aku memang susah nak mateyyyy pastu macam yang aku mention dalam entry ni, aku selalu buat assignment subject ni sambil menangis luls.








Doa memang tak berenti la. Memang dalam hati pikir " kalau dapat lulus subjek tu memang aku syukur dah, asal tak kena repeat je ". Kekonon pasrah gila dah la ni padahal memang nak nangis gila hahaha.



Bila check result terus focus dekat subjek tu, pastu tengok B fuhhh alhamdulillah. Pointer pun okay je, tapi drop sikit la sob sob. Terkilan sebab sikit lagi nak dapat dekan macam aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sem ni tak dapat dekan why why why luls :'(


Takpe ni pun dah syukur sesangat, Next sem pulun kuat lagi, okay nina ?


Bye :)


15 comments :

  1. Next semester pulun jangan tak pulun okeh..

    ReplyDelete
  2. Next semester pulun gegila okay nina? hihi <3
    u did ur best! gogogo!

    ReplyDelete
  3. xpe u can duit better next sem..dont give up :D

    ReplyDelete
  4. Akak faham macam mana perasan lagi sikit nak dekan tu. Faham sangat-sangat sebab diri sendiri pun selalu terkena macam tu.

    ReplyDelete
  5. nina syg ! kak yaya baru ada chance nak jelajah blog nina . sorry dear . alhamdulilah janji pass dan tak repeat . syukur :)gdlck nxt sem dear ! :*

    ReplyDelete
  6. at least tak repeat. kalau kite ni haihhhh takyah cakap tengok jelah result tahun dpan. good luck for ur next sem nina!

    ReplyDelete
  7. Next sem pulun kasi dapat dekan tauuu ^^, fighting !

    ReplyDelete
  8. Rezeki tu semua milik Allah. Usaha sampai habis! Doa sampai nangis! You can do it my dear. Lecturer miza pesan, bila doa mintak Allah permudahkan urusan kita and mintak soalan yang keluar tu soalan yang kita boleh jawab. Jangan mintak soalan mudah sebab kadang soalan mudah pun kita tak boleh jawab. btw, Allah Yuftah Alaikum sayang <3 Love you

    ReplyDelete
  9. tahniah.. akak dulu, asal lulus.. sebab subjek hardcore gila nak mampus... huhu

    ReplyDelete
  10. Takpe, pulun untuk sem depan ^^

    ReplyDelete
  11. Wahhhhh! Tahniah sis! Sikit lagi nak dekannnn :D Takpeee! Sem dpn usaha bg habis! ;)

    ReplyDelete