Tuesday, 9 June 2015

Tolong Jangan



Assalamualaikum and morning ppl 



Dekat entry sebelum ni first time aku guna panggilan “nina”, acah acah sopan giteww. Rasa nya tu first and last kot haha. Taktau kenapa tapi aku lebih selesa guna “aku” bila menulis ni. Rasa dekat je dengan korang haaa. Maaf jugak kalau ada yang tak selesa penggunaan aku ni terutama yang lebih berusia.



Kali ni aku habaq la apa yang tak patut ada dalam blog dan yang jangan buat ececeh maaflah aku bukan pakar pun dalam bab bab ni, tapi sekadar nak kongsi la sepanjang aku dok usha blog blog sebelum ni. 


1. Background blog yang meletop top top vas vas.


Tolonglah, tolong ye jangan letak background blog “over” sangat. Pernah dulu aku singgah satu blog ni. Perghh kemain background dia. Bergerak gerak ada kilat sabung menyabung lagi fuhh. Tak lengah masa aku terus blah kahkah walaupun cara penulisan dia tu tak teruk pun.


Bagi aku sederhana tu lebih baik, lagi pun dah kalau orang asyik terganggu dengan background blog kau macam mana la dia orang nak fokus baca apa yang kau dok tulis tu ? Haa, nak lagi senang ambik contoh background blog apple masin ni hahahahaha *mati la nyah kena pulau nanti.


Contoh background simple. Sumber
                         

2. Bahasa makhluk asing


Ni lagi satu masalah yang selalu jugak aku jumpa yakni penggunaan bahasa makhluk asing. Contoh : Kiteww kenn sukeww makan apple macinnn luls. Jadah nya dik, kau belajar dekat mana bahasa unik macam ni haa ? Geram tau kekadang bila benda yang dia dok cerita tu best and aku nak baca sampai sampai habis tapi sebab bahasa dia tu terpaksa lupakan niat nak baca. T_____T. Pls, guna lah bahasa yang elok elok sikit.


3. Music


Music nak letak takpe, tak salah pun tapi tolong la letak music yang ada pause. Kita kena paham, tak semua orang suka lagu yang kita suka tu. Lagi satu, tolonglah bertimbang rasa sebab biasa la kita kalau dah bw tak hingat dunia, penuh blog yang dibukak sekaligus. Contoh : kau bukak 10 blog terus, 10 blog tu semua ada lagu yang takdak butang pause T_T terus kejung situ pening dengar lagu dok bercampur dalam kepala. 


Contoh music yang ada butang pause. Sumber


4. Shoutbox yang suka main sorok sorok


Blog dah okay, semua cun tup tup nak tinggal jejak tak jumpa cbox. Intai punya intai, godek punya godek setengah jam lepas tu baru kau jumpa rupanya ada je dekat tepi luls. Tak cukup dengan tu bila kau cuba bukak, dia punya kelajuan nak terbukak tu laju sikit je dari kura kura. hewhew pitam hakak kalau gini.



Contoh cbox yang cun. Sumber


Bersambung ( harap maklum la ye tuan blog ni memang gaya macam ni, asyik asyik dok bersambung )



16 comments :

  1. akak cuma nak tanya, blog akak ok tak? lol. :D

    ReplyDelete
  2. hehehe.. rock betul ayat dia.. betul tu.. kadang-kadang tak suka sangat jenguk blog yang ada lagu.. btw, blog Ira ok tak ? ^^

    ReplyDelete
  3. Blog cik akak blog jiwa bukan nak cantik2,..hahaha...

    ReplyDelete
  4. Ninaa, belog akak okey kan kan kan. Kahkahkah XD

    ReplyDelete
  5. blog lambat sgt load pun perlu elak sbb kdg tu rasa nak close tab terus (jahat tahap adudu haha) nice post anyway! :D

    ReplyDelete
  6. ninaa dah ada ig. hazy takde lagiii.

    ReplyDelete
  7. Eh kakak, blog saya amacam? Tetiba rasa macam blog sendiri berwarna warni sangat2.. Ekeke.. Harap2 tak sakit mata lah ya.. Huhu.. >.< Apa2pun setuju dengan entry kak nina ni! Eh, macam bercakap dengan diri sendiri la! :p

    ReplyDelete
  8. sejujurnya aku stuju dgn entry ni. aku suka blog yg simple je.

    ReplyDelete
  9. selalunya yang baru buat blog suka buat efek gitu...lama-lama nnt dia bosan la tu :)

    Salam Kenal :)

    ReplyDelete
  10. punya baca entry awak, cekali tgk kawwww ada cbox akak, tq syg.

    ReplyDelete
  11. terasa pulak akak ni ha.. hehehe... ye la, blog akak ada lagu and shoutbox main sorok sorok.. hehhe...

    ReplyDelete
  12. haha . ini entry saya suka sangat . lol . yang pasal bahasa tu terstop sekejap . haha . tolong komen penggunaan bahasa saya boleh ? kadang bila menulis pun konfius okay ke dak bahasa saya guna ni -.- ehehe

    The Talking Diary

    ReplyDelete
  13. setujuuuuuuuuuuuuuuuuuu......................... hahhaha. paling semak tang background. hahaha.

    ReplyDelete
  14. Akak pun suka blog yang simple je. Senang sikit nak baca.

    ReplyDelete